För dig som bloggar ofta

· Blogg
Author

Oavsett om du bloggar på din mobiltelefon eller om du använder en stor skärm som exempelvis på en PC eller en surfplatta behöver du se bra. Är du en aktiv bloggare tillbringar du säkert många timmar framför skärmen. Då behöver du avlasta ögonen med ett par glasögon. Det finns bra hjälpmedel, bland annat en typ av glasögon som är särskilt avsedda för bildskärmsarbete.

Du ska sitta bra

Du ska inte bara se bra, nu ska även sitta bra. Kosta på dig en riktig kontorsstol om du sitter framför bildskärmen länge. Den ska ge rygg och ben ett bra stöd. En riktig kontorsstol har många justeringsmöjligheter också, titta efter det innan du bestämmer dig. Undrar du vilken stol som är bäst så är det inte lätt att svara på men det finns tester att läsa på nätet som kan ge dig goda råd och köptips.

Sitt inte still för länge

Stillasittande långa stunder är inte bra för kroppen, antagligen inte bra för huvudet heller. Vill du hålla blodcirkulationen igång, vilket faktiskt ökar tankeförmågan, så ska du röra på dig lite grand under arbetsdagen eller de långa bloggpassen. Det finns bra träningsscheman att hämta hem ifrån nätet.