Locka läsare till bloggen

· Blogg
Author

Som bloggare betyder läsarkretsen och antalet följare allt. Vem vill skriva en blogg om ingen läser den? Så hur får man fler följare och mer trafik då? Först och främst måste du skriva läsvärda inlägg. Har du ingen substans i din text får du inga följare heller. Många bloggare har nischat in sig på ett område och koncentrera större delen av sina inlägg på just detta.

shutterstock_164020316

Genom att marknadsföra sig via sociala medier når din blogg ut till en enormt stor potentiell läsarkrets. Påminn dina vänner om att läsa din blogg då du lagt in nya inlägg och be dom att dela om dom vill så har du fått gratis marknadsföring.

Skriv ofta nya inlägg och håll bloggen uppdaterad för att dina läsare ska få nytt material att läsa och tycka bloggen är intressant. Dessutom har det visat sig att bloggar med riktigt mycket text och inlägg drar till sig mer uppmärksamhet från Google, så uppdatera flitigt.

Se till att din blogg fungerar på i stort sett alla skärmar. Många använder sig av mobilen för att läsa bloggar idag och du förlorar en stor andel av läsare om din blogg inte fungerar på alla plattformar. Använder du dig av ett publiceringsverktyg för att bygga din webbplats har de flesta möjligheter att skapa sajter med dessa inställningar.