Modebloggar

· Blogg
Author

Bloggandet har slagit igenom stort och det finns nog en blogg för alla tänkbara intresseområden som finns. Ett stort ämne som bloggas flitigt är mode. Mode innefattar inte enbart plagg ämnade för en runway, utan det omfattar även sport, skor, underkläder och helt vardagliga kläder. Väskor, skor, tekniska prylar och huvudbonader är exempel på accessoarer som även de går i modets vågor.

shutterstock_166552256

Det finns en hel del modebloggar på nätet och alla slåss de om att komma högst upp på bloggstegen mot flest följare. Tobias Sikström har slagit sig in på modefronten som annars är klart dominerad av kvinnor. Hans blogg är fotobaserad och helt inriktad på herrmode med diverse accessoarer.

Frida Cederholm är en modeälskande civilekonom som delar med sig av shoppingtips och egna outfitbilder, liksom trendspaning. Hennes svaghet för skor och designerväskor gör att hon är ständigt på jakt efter det lilla extra.

De många modebloggarna som finns ger inspiration och trender snappas upp och anammas men det är inte bara på modevisningar och runways som mode uppstår. Många trender skapas faktiskt på gatan och dessa kallas för streetmode, uppkallat helt enkelt från mode på gatan. Tidningen Vogue följer det streetmode som cirkulerar i samband med olika modeevent.

Suasanne Histrup bloggar om mode och accessoarer på ett flertal ställen. Du kan hitta hennes bloggar hos Chic, Damernas värld och metromode till exempel. Liksom många andra använder hon sig också av instagram @shistrup och lägger där upp outfitbilder.

Något som växer sig allt starkare på nätet är träningsbloggarna och även här kan vi se att mode biten har blivit en faktor att ta i beaktande. Anna Lissjanis bloggar om träning, kost och mode på sin sida “Trend och träning” och bloggar även om träningsmodet.