Starta en blogg – tips

· Blogg
Author

Från att för sisådär tio år sedan var något som i första hand tonårstjejer höll på med är bloggande idag något som alla från politiker till kockar och idrottsmän håller på med. För den som kanske funderar på att starta en egen blogg, men som kanske inte riktigt vet hur man går tillväga kommer här några tips.

Blogging

Vad?

Det första man bör bestämma innan man börjar blogga är så klart vad man ska skriva om. Ett bra tips är att skriva om något man är intresserad av, som till exempel sport, mat eller inredning, som är vida populärt.

Var?

Nästa steg är att hitta någonstans att blogga. Ett bra tips är att använda sig av någon form av bloggverktyg, som till exempel Blogspot eller WordPress. Dessa verktyg är mycket enkla att använda och går snabbt att sätta sig in i.

Nå ut

Hur når man då ut till en publik är det nog många som undrar. Här är ett bra tips att tala om att man bloggar på till exempel sociala medier som Facebook eller Twitter. Ett annat bra tips är att kommentera på andra bloggar och där berätta om sin egen blogg och på så sätt få läsare.