Designa en snygg blogg

· Blogg
Author

En snyggt utformad blogg är helt avgörande huruvida läsaren vill dröja sig kvar och läsa något som är skrivet eller till och med bli en följare som läser dina inlägg allt eftersom du lägger in nya. Att få trafik till sidan är helt avgörande för de flesta bloggare idag och utformningen av din blogg är en del i pusslet.

Typsnittet du använder är a och o. Är din blogg uppbyggd av mycket texter är det viktigt att du använder dig av lätt lästa typsnitt och blanda inte i olika texter utan välj ut ett par tre stycken du använder dig av konsekvent. En till rubriker, en till ingresser och en till texter.

Färgvalet på din blogg är väldigt individuellt. En riktlinje man kan ha är att undvika gult som bakgrundsfärg då detta är jobbigt för ögat och svart på vitt är ett säkert kort i alla lägen. Använd inte allt för stora kontrastfärger mot varandra då detta blir jobbigt att läsa, men en mörk text på ljusare bakgrund brukar fungera bra.

Bilder på din blogg gör inläggen mer intressanta och levande. Idag har de flesta mobiler bra kameror och du kan lätt ta en snygg bild att lägga upp. Har du svårt att hitta ett bra motiv eller kanske bara vill ha proffsiga bilder på din blogg, finns det olika sidor som har gratis bilder som man fritt kan få disponera på sin blogg utan kostnad. Dock är det viktigt att läsa vilka regler som gäller och ta absolut ingen bild slumpmässigt från internet då du kan råka riktigt illa ut om du brutit mot upphovsrätten.

Designen på din sida är också viktig. Den ska spegla dig och vad bloggen handlar om. Använder du dig av ett publiceringsverktyg som till exempel wordpress eller blogg.se har dom flera olika stilmallar att välja mellan. Är du kunnig inom programmering kan du lätt bygga din sida efter dina preferenser.