Spelbloggar

· Blogg
Author

Spel i alla dess former är ju ett väldigt stort intresse bland många runtom hela världen, och är man ute efter att hitta nyheter, information och åsikter om spel kommer man knappast att behöva leta länge. Spelbloggar och spelnyhetssajter finns överallt, här listar vi några populära inom ett par olika segment.

Täcker alla baser

Söker man efter en sajt som lägger upp information och recensioner om spel oavsett vilken plattform de kommer ut till, allt från de stora konsolerna och pc till handhållna och mobiler, så kan man alltid vända sig till IGN. De har funnits på nätet sedan 1996 och växer fortfarande. Med över 20 miljoner unika besökare varje månad är detta den mest besökta spelsajten på nätet.

Specialiserar sig

Är man mindre intresserad av att läsa om vad som kommer ut till alla konsoler och plattformar kan man istället välja en spelsajt som är mer specialiserad. Har man ingen annan spelmaskin än sin PC kan man alltid vända sig till PC Gamer, som helt klart håller vad namnet lovar. Är man ännu mer nischad och vill läsa specifikt om till exempel casino spel så kommer det fortfarande att finnas sajter som Cino som kan tillgodose detta behov.

Genrespecifik

Har man istället en brinnande intresse för en speciell genre av spel och är mindre fokuserad på vilken plattform det handlar om behöver man heller inte misströsta, det finns alltid bra sajter att besöka. Sajter som CarGamingBlog skriver om allt som har med racingspel att göra medan RPGWatch delar med sig av alla nyheter som rör RPG-världen. Är man ute efter andra genrer kommer man inte att behöva göra mer än spendera en kort tid på Google med ett par passande sökord så finner man snabbt det man letar efter.