Blogga som företagare

· Blogg
Author

Det finns många fördelar för företagare som börjar blogga och gör det bra. En blogg är en bred kanal som de allra flesta förstår sig på. Du har många möjligheter och stor kontroll över innehållet.

Så genererar en blogg affärer?

En blogg hjälper till att driva trafik till din sajt. Genom bloggen kommer du bli rankad högre upp hos sökmotorerna. Du kan även visa upp innehållet från bloggen på dina sociala medier för att öka trafiken ytterligare. Kolla in detta exempel.

Fem steg till bra innehåll

  1. Idéer: Samla in idéer för att få inspiration till innehåll.
  2. Producera innehåll: Bestäm därefter ett tema som du låter vara kvar några månader och blogga om sådant som hör till detta tema. Använd bloggen för att lyckas nå ut med ditt budskap.
  3. Publicera: Dags att publicera innehållet på bloggen. Du kan använda dig av en kalender för att planera i förväg när ett inlägg ska bli publicerat. Det är smart, eftersom bloggen då får ett jämnt flöde.
  4. Sprid innehåll: Jobbet är däremot inte färdigt här. Sprid innehållet och dra nytta av sociala medier såsom Twitter, Instagram, Facebook och LinkedIn. Tänk på vilken din målgrupp är och var målgruppen är aktiv.
  5. Analys: Analysera till sist resultatet från ditt bloggande. Använd därefter resultatet för att utvecklas och bli bättre.