Sportbloggar

· Blogg
Author

Det är ju knappast förvånande att folk bloggar om det de är intresserade av, och som många redan vet finns det en hel del där ute som gillar sport. Vissa av dessa sportbloggar handlar allmänt om sport men många av dem fokuserar på en enda sport. 

photodune-5748800-sport-xs

Många sportbloggar handlar ju ganska naturligt om odds och tankar kring vem som kommer att vinna de matcher som spelas. Eftersom det är många som söker sig till sådan information har det även dykt upp bloggar från företag som sysslar just med detta.

Hockey är som bekant en stor sport i Sverige, många gillar inte bara att titta på hockey utan lägger även ned tid till att blogga om det. En av de största svenska, fristående bloggar om hockey är Dragskott.nu. Den har varit aktiv sedan 2010 och fokuserar huvudsakligen på Elitserien, Division 1 och Hockeyallsvenskan.

Söker man istället en blogg om fotboll kan man titta förbi Fotbollsbloggen, som drivs av Robert Laul och läggs upp på Aftonbladet. Laul har varit fotbollsreporter på Aftonbladet ända sedan 2001. En annan populär fotbollsblogg är Bara Ben på Glenn Hysen. Denna blogg handlar mest om IFK Göteborg, något man snabbt inser så fort man sneglar på URL:en, men även om man inte är en IFK Göteborg-anhängare är det en härlig blogg att läsa.

En annan sport som är stor i Sverige är ju naturligtvis handboll, en person som tagit tillfälle i akt att dra nytta av detta intresse är Robban Zetterquist, han bloggar en hel del om handboll på lokal, nationell och internationell nivå. Han är egentligen handbollstränare och har bland annat varit med och tagit VM-guld 2010 för damlandslaget.