Djurbloggar

· Blogg
Author

Djur är en passion för väldigt många människor så det är ju knappast en överraskning att det finns en hel del som spenderar tid och energi åt att dokumentera sin passion i bloggform.

Dark gray horse galloping at the field

Om man tittar under kategorin djur på Bloggportalen så hittar man för tillfället strax under 10,000 bloggar, det är minst sagt inget litet antal, det mest populära ämnena är hundar och hästar, över 4,000 av dessa 10,000 faller in under någon av dessa. Naturligtvis är det ju många som skriver om båda djuren i sin blogg.

Hästbloggar

9 av de 10 största svenska djurbloggarna handlar om hästar, inte uteslutet förstås, det är många som blandar in andra saker som ”om mig” och andra hobbyer. Förstaplatsen för antalet besökare per vecka med 130,000 får Nellie Bertsson som skriver mycket om ridsport och hästar, men även blandar in lite mode emellanåt.

Är man mer intresserad av att läsa om hästkunskap och skötsel av hästar kan man vända sig till en mer vetenskapligt inriktad blogg som drivs av Grovfoderbörsen, de skriver en hel del om utfodring av hästar utifrån vetenskapliga studier och beprövade metoder.

Hundbloggar

Som sagt ovan är det bara en av de 10 största djurbloggarna i Sverige som inte är den hästblogg, det råkar istället vara en hundblogg. Vouges Dogblog skrivs av Peter Gustafsson och fungerar i hans egna ord ”nästan som en dagbok där jag kan blanda in min vardag som består av mycket humor, ironi och givetvis kärlek men också blandat med en smula allvar. Peter är själv en hunduppfödare och det är en stor fokus för hans blogg.

Papillon dog

En annan stor hundbloggare är Eva Bodefäldt, hon är en utbildad hundkonsult och arbetar väldigt mycket med relationer mellan hundar och människor. På hennes blogg kan man läsa en hel del tips som har att göra med saker som hundträning och kreativ aktivering av sin hund. Bloggen är väl balanserad med både professionella och personliga inlägg.